Hírlevél
Köszönjük!
Sikeres feliratkozás.

Szeretné, ha mindig frissen értesülne a családi értékek biztonságával kapcsolatos hírekről, újdonságokról? Iratkozzon fel értesítőnkre!

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
Hogyan szólíthatjuk?:*
E-mail:*
Hightech vagyonvédelem
Dátum: 2013.06.21. 16:04

Értékei biztonságának érdekében érdemes megismerkedni az újabb technikai vívmányokkal.

A vagyonvédelem megoldásához mára már nem elegendő egy zár, hiszen azt a gyakorlott betörő egy perc alatt feltöri, és még csak zajt sem csap vele. Ezért fejlettebb eszközökben érdemes gondolkodnia, ha nem veszi félvállról családja és értékei védelmét.

A továbbiakban a hightech vagyonvédelem két érdekes módszeréről tudhat meg többet:


Vagyonvédelem mobilon

A mai riasztórendszerek már nem csak a szomszédok idegesítésére alkalmasak, hanem a telefonnal összekötve egyből a tulajdonost értesítik. A távfelügyeleti rendszer gyakorlatilag felhívja Önt, és addig nem nyugszik, amíg le nem kapcsolja. A mezei riasztóktól eltérően nem az egész környék zeng, hanem egyszerűen a telefon szól.

Hogy működik az okostelefonos vagyonvédelem?

Előre beállíthatja, hogy Önt értesítse a készülék, de kérheti azt is, hogy egy diszpécserközpontba fusson be az üzenet. Az utóbbi távfelügyeleti megoldás akkor praktikus, ha nem akarja, hogy fontos tárgyalások közben megszólaljon a telefonja, vagy ha épp külföldön tartózkodik.

Mitől hightech a távfelügyeleti kommunikátor?

Az eddig használatban lévő riasztókat hihetetlen könnyen ki lehet iktatni, elég elvágni néhány vezetéket, ehhez pedig nem kell dörzsölt bűnözőnek lenni.
A vagyonvédelem modernebb eszközei észlelik a feltörési kísérletet, ezért már a próbálkozásnál lebukik a betörő.
Vannak olyan riasztó rendszerek, melyek két SIM-kártyával is párosíthatók, így még biztosabb lehet abban, hogy célba jut az értesítés. Ilyen az Alarm riasztó rendszer is, melyről többet olvashat a nevére kattintva.

A vagyonvédelem trükkös kiegészítője: füstágyú

Sokféle riasztóval összekötheti a füstágyút, mely az illetéktelen behatoló megzavarására szolgál. Célja, hogy a sűrű füst miatt a betörő ne tudjon elmenekülni, amíg a rendőrség a helyszínre érkezik. A zajongó riasztók megijesztik ugyan a betolakodót, de nem nehezítik a dolgát, nyugodtan elillanhat a hatóságok szeme elől.

Hogy működik a füstágyú?

Amikor a riasztó észleli a betörést, jelzést küld a füstágyúnak, és az a koncertekről ismerős füstöt lövell ki. A füst szagtalan, ártalmatlan az egészségre és nem hagy semmilyen nyomot maga után. Lényege, hogy ne lehessen látni tőle fél órán át, ez bőven elég a rendőrség kiérkezéséig.

A vagyonvédelem ma már jóval több, mint a házőrzőkutya vagy a falra szerelt sípoló készülék, a modern riasztó rendszerek a bűnözők elől elrejtve, csendben értesítik Önt a bajról.

Érdeklik a biztonsággal kapcsolatos kérdések, eszközök? Kövessen minket a Facebook-on is!